کابلي پلو يا قابُلي پَلَو يکي از انواع معروف پلو در افغانستان است. اين پلو در کشورهاي همسايه مانند ايران و ازبکستان هم درست ميشود. در تهيه اين غذا که پرطرفدارترين خوراک در شهر مزارشريف است از برنج باريک، گوشت گوسفند، هويج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده ميشود. اصالت اين غذاي بسيار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برميگردد و اگر به غذاهاي شيرين علاقه داشته باشيد حتما از خوردن آن لذت ميبريد. با طرز تهيه قابلي پلوي محبوب آشنا ميشويد.
مواد لازم:
طرز تهيه:
1. اول از همه مرغهاي تيکهتيکه را با کره سرخ ميکنيم.
2. دو عدد پياز را رنده کرده جدا با روغن سرخ طلايي ميکنيم و شعله پياز خاموش ميکنيم. ادويه (شامل زردچوبه و فلفل دارچين پودر هل) و سير ريز شده و زعفران را اضافه ميکينم بعد مواد را به مرغهاي سرخ شده اضافه کرده با 3 پيمانه آب اجازه ميدهيم تا بپزد.
3. بعد از يک ساعت پخت، حدود يک پيمانه از خورشت مرغ خشک ميشه، يک پيمانه از آب مرغ را با برنج خيس شده بدون نمک (بدون آب) ميزاريم بپزه و دم بکشه. (نمک برنج را موقع جوش بايد چک کنين که اگه لازم بود نمک اضافه کنين)
4. هويج را جدا با روغن يکم طلايي ميکنيم 1 قاشق غذاخوري شکر اضافه ميکنيم و بعد از اينکه يکم طلايي شده کشمش اضافه و يک دقيقه با هوبج و روغن تفت ميديم.
5. وقتي برنج پخته شد هويج و کشمش را اضافه ميکنيم.
6. از خلال پسته و بادام هم ميتونين براي تزيين استفاده کنين (درصورت دلخواه با هويج آنها را تفت بديد.)
نکته:
درباره این سایت