مهمترين عوامل افزايش خطر ابتلا به سرطان را مي‌شناسيم؟



 






  • مهمترين عوامل افزايش خطر ابتلا به سرطان را مي‌شناسيم؟
    آفتاب‌‌نيوز :

    اکتبر، ماه اطلاع‌رساني در مورد سرطان است. اين بيماري دومين سرطان شايع در ايران و رايج‌ترين نوع سرطان ن است. سالانه 15 هزار مورد جديد سرطان سينه در ايران شناسايي مي‌شود و اين بيماري در حال شيوع است.


    به گفته دکتر رضا ملک‌زاده، معاون تحقيقات و فناوري وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي حدود نيمي از بيماران شناسايي شده، قابل درمان هستند.


    دکتر حميد احمدي، فلوشيپ جراحي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: در کنار افزايش سن و ژنتيک که در ابتلاء به سرطان بسيار مهم هستند، عوامل ديگري هم در ابتلاء به آن نقش اساسي دارند که شامل ازدواج نکردن، نداشتن شيردهي، چاقي، قاعدگي در سن پايين و يائسگي ديرهنگام است.


    وي، سن بالاي بارداري را يکي ديگر از عوامل خطر ابتلاء به اين بيماري اعلام کرد و گفت: مناسب‌ترين سن بارداري تا 30 سالگي است و به ن توصيه مي‌شود که بچه دارشدن را به تاخير نياندازند.


    احمدي بر وم پيشگيري و شناسايي به‌ موقع بيماري تاکيد کرد و گفت: استفاده از رژيم غذايي سالم و ورزش، جلوي افزايش وزن را مي‌گيرد. اين موارد در پيشگيري از ابتلاء به اين سرطان قطعا تاثير دارد.


    فلوشيپ جراحي به ن توصيه مي‌کند هر تغييري در اين عضو بدن اعم از درد، ترشح شير و تغيير شکل را جدي بگيرند و به پزشک مراجعه کنند و خودشان را به طور مستمر معاينه کنند. اگر ن اين 2 مورد را جدي بگيرند، در همان مراحل مقدماتي، سرطان شناسايي مي‌شود و در اين مراحله به راحتي و سادگي درمان اتفاق مي‌افتد.


    وي در پاسخ به اين سوال که آيا شيوع سرطان در کشور بيشتر شده و سن آن هم کاهش يافته است؟ گفت: داده‌ها نشان دهنده اين موضوع در کشور است که شيوع سرطان بيشتر شده و حتي سن ابتلاء هم کاهش يافته است.


    احمدي با اشاره به اينکه در سال‌هاي اخير حساسيت جامعه نسبت به بيماري سرطان افزايش يافته است، اظهار داشت: در سال‌هاي گذشته اگر يک زن مبتلا به سرطان مي‌شد، معمولا ريه، استخوان يا کبد اين فرد هم درگير مي‌شد و سايرين فکر مي‌کردند که اين فرد به دليل ابتلاء به بيماري‌هايي مانند کبد يا ريه فوت کرده که اين موضوع اشتباه بوده است.


    وي با اشاره به اينکه امروزه در خيلي از موارد بيماري زودتر تشخيص داده مي‌شود، گفت: مراجعه به مراکز درماني در مراحل اوليه بيماري بيشتر شده و به همين دليل تشخيص‌ها هم بهتر شده و افراد معمولا مداوا مي‌شوند.


    احمدي، بيشترين شيوع سرطان سينه را بين 40 تا 55 سالگي اعلام کرد و گفت: در سال‌هاي گذشته سن ابتلاء در حدود 30 سالگي بسيار نادر بود اما در حال حاضر ابتلاء به سرطان در اين حدود سني و حتي پايين‌تر هم در کشور گزارش شده است.


    عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران بيان داشت: کاهش سن ابتلاء را مي‌توان به خيلي از موارد مرتبط دانست ولي علت کاهش سن ابتلاء به طور دقيق مشخص نبوده و سند و مدرک قطعي در اين مورد وجود ندارد. مي‌توان گفت که سبک زندگي، رژيم غذايي نامناسب و تحرک کم بدني در اين مورد موثر هستند اما علت دقيق هنوز مشخص نيست و داده‌هاي اين مورد در حال بررسي هستند تا علت آن به طور دقيق مشخص شود.


    وي با اشاره به اينکه براساس مرحله‌اي که بيمار مراجعه مي‌کند درمان متقاوت است، گفت: در مراحل اوليه انجام عمل جراحي انجام مي‌گيرد، ولي اگر بيمار در مراحل بالاتري مراجعه کند، ممکن است فرد ابتدا شيمي درماني شده و سپس عمل جراحي شود. پرتودرماني و راديوتراپي مرحله سوم بيماري است که براي مداواي برخي بيماران، مورد استفاده قرار مي‌گيرد.







مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سرطان ,ابتلاء ,بيماري , ,مورد ,افزايش ,سرطان ,مهمترين عوامل ,عوامل افزايش ,شيوع سرطان ,رژيم غذايي ,مهمترين عوامل افزايش ,علوم پزشکي تهران ,فلوشيپ جراحي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هارمونی کویر آمادگی دفاعی متوسطه دوم نجف آباد ویدیو کلوپ آموزش وبلاگ نویسی در بیان فانوس خیال Jennifer موویس استارس | Movies Stars طراحی سایت / سئو سایت / تبلیغات گوگل جویبار روان اقدام پژوهی